Het Nieuwe Normaal

Het Nieuwe Normaal

Het Nieuwe Normaal

Deze theatervoorstelling is ontstaan en heeft gespeeld in 2020 – 2021 tijdens de Covid-19 pandemie.

Wat is voor jou Het Nieuwe Normaal? Met joggingbroek op de bank de nieuwste film streamen? Dat jij en je partner veilige seks hebben met een mondkapje op? Of anderhalve meter afstand houden van je tante die normaal gesproken drie van die plakzoenen geeft? 

Theatervoorstelling

Help mee Het Nieuwe Normaal vorm te geven bij deze actuele theatervoorstelling. Sjors & Ruud nemen je mee door twee verschillende ruimtes en laten je op komische wijze steeds in nieuwe situaties belanden.

In deze interactieve theatervoorstelling over de nieuwe tijd waarin we leven, de tijd mét het coronavirus, ga je nadenken over wat normaal is. De theatervoorstelling is onderdeel van het theatrale onderzoek van het Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal.

Disclaimer icon
#coronaproof

Disclaimer:
Deze theatervoorstelling is gemaakt volgens Het Nieuwe Normaal, met goedkeuring van het Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal. Alle regels die op dit moment gelden, worden in acht genomen. Hierdoor kunnen publiek en spelers wennen aan Het Nieuwe Normaal. Want doe maar nieuw normaal, dat is al gek genoeg.

Concept

‘We zullen met elkaar moeten zoeken naar Het Nieuwe Normaal in de anderhalvemetersamenleving,’ zei Mark Rutte tijdens de persconferentie van 7 april 2020. De makers en spelers Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen zijn op zoek gegaan en stellen nu het publiek de vraag ‘wat is voor jou normaal?’ Ze gaan in op oude en nieuwe gewoontes. En hoe de wereld eruit kan zien, nu van alles aan het veranderen is.

De voorstelling is ook niet wat je van een normale theatervoorstelling verwacht. Met een voorstelling via twee ruimtes, een ZOOM-meeting, de mondkapje-op-mondkapje-af peiling, een bekentenis over huidhonger en een twist. 

Dit doen Sjors & Ruud op humoristische wijze en met veel publieksinteractie. Het publiek wordt betrokken bij het onderzoek dat wordt uitgevoerd in naam van het door henzelf opgerichte instituut, het Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal.  

De voorstelling duurt meer dan een uur en het is mogelijk om na elk uur weer een nieuwe groep te starten. Met een ingenieuze indeling en planning zorgen Sjors & Ruud voor een avondvullend programma waarin groepen elkaar niet tegenkomen en alles zo coronaproof mogelijk verloopt.

Makers en spelers
Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen

Eindregie
Hanneke Braam

Fotografie
Telma Geirs

Film
Mediaframes

Techniek
Youri Bruitzman

Mede mogelijk gemaakt door
Stad als Podium Harderwijk

Sjors & Ruud gaan open source!

We zijn graag open in wat we in onze meetings bespreken.
Omdat onze theatervoorstelling Het Nieuwe Normaal tijdens een lockdown niet gespeeld kan worden, gaan we online in gesprek over al het (ab)normale wat ons in deze tijd bezighoudt.
Check ons YouTube kanaal!

Workshop

Het Nieuwe Normaal in het werk

Thuis werken en op kantoor vergaderen? Niet meer rondvliegen voor conferenties, maar netwerken bij online borrels? Bij een verkoudheid thuis blijven? 

Zorg dat Het Nieuwe Normaal duidelijk is vormgegeven in jouw bedrijf met deze theatrale start en workshop. Sjors & Ruud nemen je mee door twee verschillende ruimtes en laten je op komische wijze nadenken over deze nieuwe tijd.

Met als start een interactieve theatervoorstelling ga je nadenken over wat normaal is en in de workshop wat het nieuwe normaal zou moeten zijn. Met humor en luchtigheid wordt een sfeer gecreëerd waarin je jouw mening kwijt kan en je samen aan het werk gaat. 

Het Nieuwe Normaal

Wat kan je verwachten?

 • Theatrale en vrolijke verrassende start
  Deelnemers worden meegenomen in het onderwerp door middel van theater.
 • Teambuilding en een bak enthousiasme
  Wij zorgen ervoor dat de deelnemers betrokken worden door middel van een humoristisch en interactieve vorm.
 • Passend gemaakt
  De theatrale start en workshop worden gevormd binnen jouw wensen en onderwerpen.

Laat even wat horen, dan laten wij weer wat van ons horen!

Neem contact op om samen te kijken hoe Het Nieuwe Normaal bij jou/jullie onderzocht kan worden.

Bekijk hier de factsheet met meer informatie over de workshop.

  Nederlands Instituut voor het Nieuwe Normaal

  Nederlands Instituut voor het Nieuwe Normaal

  Hét instituut dat in deze snel veranderende tijd wil ontdekken hoe Het Nieuwe Normaal eruit komt te zien. 

  Het instituut is in de zomer van 2020 opgericht door Sjors & Ruud. Aangemoedigd door de woorden van Rutte over Het Nieuwe Normaal willen zij weten wat dit volgens de Nederlandse bevolking betekent. Het onderzoek voeren ze uit door middel van hun theatervoorstelling Het Nieuwe Normaal, die op 9 december 2020 in Harderwijk in première ging. Het instituut popt vanaf dat moment in verschillende steden op. De theatervoorstelling is mede mogelijk gemaakt door Stad als Podium Harderwijk.

  Het Nieuwe Normaal - Ruud

  Ruud Moesbergen

  Oprichter

  Het Nieuwe Normaal - Sjors

  Sjors Noordsij

  Oprichter