Het Nieuwe Normaal

Het Nieuwe Normaal

Het Nieuwe Normaal

Wat is voor jou Het Nieuwe Normaal? Met joggingbroek op de bank de nieuwste film streamen? Dat jij en je partner veilige seks hebben met een mondkapje op? Of anderhalve meter afstand houden van je tante die normaal gesproken drie van die plakzoenen geeft? 

Help mee Het Nieuwe Normaal vorm te geven bij deze actuele theatervoorstelling. Sjors & Ruud nemen je mee door twee verschillende ruimtes en laten je op komische wijze steeds in nieuwe situaties belanden.

In deze interactieve theatervoorstelling over de nieuwe tijd waarin we leven, de tijd mét het coronavirus, ga je nadenken over wat normaal is. De theatervoorstelling is onderdeel van het theatrale onderzoek van het Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal.

#coronaproof

#coronaproof

Disclaimer:
Deze theatervoorstelling is gemaakt volgens Het Nieuwe Normaal, met goedkeuring van het Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal. Alle regels die op dit moment gelden, worden in acht genomen. Hierdoor kunnen publiek en spelers wennen aan Het Nieuwe Normaal. Want doe maar nieuw normaal, dat is al gek genoeg.

Concept

‘We zullen met elkaar moeten zoeken naar Het Nieuwe Normaal in de anderhalvemetersamenleving,’ zei Mark Rutte tijdens de persconferentie van 7 april 2020. De makers en spelers Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen zijn op zoek gegaan en stellen nu het publiek de vraag ‘wat is voor jou normaal?’ Ze gaan in op oude en nieuwe gewoontes. En hoe de wereld eruit kan zien, nu van alles aan het veranderen is.

De voorstelling is ook niet wat je van een normale theatervoorstelling verwacht. Met een voorstelling via twee ruimtes, een ZOOM-meeting, de mondkapje-op-mondkapje-af peiling, een bekentenis over huidhonger en een twist. 

Dit doen Sjors & Ruud op humoristische wijze en met veel publieksinteractie. Het publiek wordt betrokken bij het onderzoek dat wordt uitgevoerd in naam van het door henzelf opgerichte instituut, het Nederlands instituut voor het Nieuwe Normaal.  

De voorstelling duurt 1,5 uur en het is mogelijk om na een uur weer een nieuwe groep te starten. Met een ingenieuze indeling en planning zorgen Sjors & Ruud voor een avondvullend programma waarin groepen elkaar niet tegenkomen en alles zo coronaproof mogelijk verloopt.

Sjors & Ruud gaan open source!
In lockdown gaan we in gesprek over al het (ab)normale wat ons in deze tijd bezighoudt.
Check ons YouTube kanaal!

In samenwerking met:

Nederlands Instituut voor het Nieuwe Normaal

Hét instituut dat in deze snel veranderende tijd wil ontdekken hoe Het Nieuwe Normaal eruit komt te zien. 

Het instituut is in de zomer van 2020 opgericht door Sjors & Ruud. Aangemoedigd door de woorden van Rutte over Het Nieuwe Normaal willen zij weten wat dit volgens de Nederlandse bevolking betekent. Het onderzoek voeren ze uit door middel van hun theatervoorstelling Het Nieuwe Normaal, die op 9 december 2020 in Harderwijk in première ging. Het instituut popt vanaf dat moment in verschillende steden op. De theatervoorstelling is mede mogelijk gemaakt door Stad als Podium Harderwijk.

Het Nieuwe Normaal - Ruud
Het Nieuwe Normaal – Ruud
Foto: Telma Geirs
Het Nieuwe Normaal - Sjors
Het Nieuwe Normaal – Sjors
Foto: Telma Geirs

Makers en spelers
Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen

Eindregie
Hanneke Braam

Fotografie
Telma Geirs

Film
Mediaframes

Techniek
Youri Bruitzman

Mede mogelijk gemaakt door
Stad als Podium Harderwijk

Het Nieuwe Normaal
Het Nieuwe Normaal in het Nieuws

24 september 2020 – De Stentor – Cabaretduo Sjors&Ruud maken coronavoorstelling ‘Het Nieuwe Normaal’: ‘het oude normaal komt nooit terug’
2 december 2020 – Wethouder geeft startsein voor ‘Het Nieuwe Normaal’ – zie ook op Harderwijkse Zaken
4 december 2020 – Harderwijker Courant – Harderwijk is een instituut rijker


Speellijst

Er zijn geen optredens gepland op dit moment